Carti online anticariat
litera.ro
Colectii Adevarul Autori cartile Adevarul

(26) Capitan la cincisprezece ani
Jules Verne

(26) Capitan la cincisprezece ani

Titlu: (26) Capitan la cincisprezece ani

Autor: Jules Verne

Colecţie: Colecţia Jules Verne

Editura: Adevarul

Traducerea: -

Număr de pagini

15,99RON
Adaugă în coş

Tânărul marinar Dick Sand este novice la bordul goeletei "Pilgrim", condusă de căpitanul Hull. Acţiunea romanului Căpitan la cincisprezece ani începe în anul 1873, în momentul în care balenierul, după un sezon de pescuit destul de nereuşit, pleacă din Noua Zeelandă pentru a se reîntoarce în Statele Unite ale Americii. În timpul călătoriei de întoarcere, căpitanul nu rezistă tentaţiei de a vâna o balenă. Dar lupta pentru prinderea cetaceului se sfârşeşte dezastruos şi Hull îşi pierde viaţa.

Tânărul Dick Sand simte responsabilitatea de a prelua comanda goeletei. Este susţinut în acest sens de soţia armatorului, doamna Weldon fiind şi prima care îşi dă seama că el este singurul în măsură să facă acest lucru.

Drumul înapoi în Statele Unite este presărat cu obstacole, ceea ce va face ca Dick să treacă prin diferite încercări ce îi vor pune la încercare limitele fizice şi morale. El se va confrunta cu situaţii extrem de periculoase, mai ales că va întâlni şi capcanele unui duşman din interior - perfidul Negoro, bucătarul navei, care deviază cursul navei spre Africa.

Pe Continentul Negru, membrii echipajului sunt luaţi prizonieri de băştinaşi, ajutaţi de Negoro, şi transformaţi în sclavi. Îi vor aştepta încă multe încercări dure, până când vor fi salvaţi şi vor reuşi să se întoarcă, în sfârşit, acasă...

elefant.ro
(cartea „(26) Capitan la cincisprezece ani” de Jules Verne a apărut în librărie la data de 29 iulie, 2010)

Acasă | Căutare | Catalog | Contact | Informaţii | ANPC | Hartă site

Copyright © 2009 cartile-adevarul.com