Carti online anticariat
litera.ro
Colectii Adevarul Autori cartile Adevarul

(23) Castelul din Carpati. Intamplari neobisnuite
Jules Verne

(23) Castelul din Carpati. Intamplari neobisnuite

Titlu: (23) Castelul din Carpati. Intamplari neobisnuite

Autor: Jules Verne

Colecţie: Colecţia Jules Verne

Editura: Adevarul

Traducerea: -

Număr de pagini

15,99RON
Adaugă în coş

Castelul din Carpaţi

De data aceasta acţiunea se desfăşoară într-un spaţiu românesc, mai precis în partea transilvăneană a munţilor Carpaţi. În sătucul Werst se întâmplă lucruri ciudate, ce-i determină pe locuitori să creadă că Diavolul a pus stăpânire pe castel. Un vizitator, contele Franz de Telek în vârstă de 27 de ani, nu crede în aceste legende şi vrea să verifice chiar el ce se întâmplă la acel castel. Află că proprietarul este nimeni altul decât baronul Rodolphe de Gortz, o cunoştinţă mai veche de-a lui. Dar Telek şi Gortz nu au fost amici, ci rivali - cu ani în urmă, cei doi s-au luptat pentru inima aceleiaşi femei, doamna La Stilla, o cântăreaţă italiană. Contele a crezut că femeia murise, însă începe să îi vadă imaginea în castel şi chiar să îi audă vocea. Acest lucru îl motivează şi mai mult să continue ancheta despre castel şi baron.

Întâmplări neobişnuite

Cei care au citit şi romanul „De la Pământ la Lună” (apărut cu numărul 14 în colecţia Jules Verne), se vor reîntâlni cu unele personaje în „Întâmplări neobişnuite”. La fel ca în alte romane scrise spre sfârşitul vieţii, şi de data aceasta Jules Verne pune accent pe tonul ştiinţific, ironizând eroii romanului. Protagonişti sunt nişte tunari, membri ai clubului artileriştilor (Gun-Club), din Baltimore, ce plănuiesc să trimită un proiectil pe Lună. Ei doresc, astfel, să stabilească o legătură directă cu satelitul.

elefant.ro
(cartea „(23) Castelul din Carpati. Intamplari neobisnuite” de Jules Verne a apărut în librărie la data de 22 iunie, 2010)

Acasă | Căutare | Catalog | Contact | Informaţii | ANPC | Hartă site

Copyright © 2009 cartile-adevarul.com