Carti online anticariat
litera.ro
Colectii Adevarul Autori cartile Adevarul

(22) Minunatul Orinoco
Jules Verne

(22) Minunatul Orinoco

Titlu: (22) Minunatul Orinoco

Autor: Jules Verne

Colecţie: Colecţia Jules Verne

Editura: Adevarul

Traducerea: -

Număr de pagini

15,99RON
Adaugă în coş

Tot cu gândul la aventură ne trimite şi Minunatul Orinoco, carte scrisă de inegalabilul Jules Verne (1828–1905) şi publicată prima dată în 1898. Autorul a introdus această operă în colecţia „Călătorii extraordinare”.

Deşi dă titlul lucrării, Orinoco nu este numele unui personaj, ci al unui mare fluviu sud-american, a cărui lungime atinge 2.500 de kilometri. Cu izvorul în regiunea muntoasă a Guyanei, fluviul curge spre nord-vest, până la un punct, în apropiere de La Esmeralda, unde se bifurcă. Un braţ, numit Casiquiare, se îndreaptă spre sud, pe o porţiune de 290 km, după care se varsă în Río Negro, un afluent al Amazonului.

Cu toate acestea, am putea spune că Orinoco este „personaj” principal, având în vedere că în jurul său se desfăşoară întreaga acţiune. Cartea spune povestea tinerei Jeanne, care întreprinde o călătorie prin Venezuela, pentru a-şi găsi tatăl, pe colonelul Kermor, care a dispărut cu mulţi ani în urmă. În această aventură, Jeanne este însoţită de protectorul ei, Sergeant Martial.

elefant.ro
(cartea „(22) Minunatul Orinoco” de Jules Verne a apărut în librărie la data de 10 iunie, 2010)

Acasă | Căutare | Catalog | Contact | Informaţii | ANPC | Hartă site

Copyright © 2009 cartile-adevarul.com