Carti online anticariat
litera.ro
Colectii Adevarul Autori cartile Adevarul

(20) Ocolul Pamantului in optzeci de zile
Jules Verne

(20) Ocolul Pamantului in optzeci de zile

Titlu: (20) Ocolul Pamantului in optzeci de zile

Autor: Jules Verne

Colecţie: Colecţia Jules Verne

Editura: Adevarul

Traducerea: -

Număr de pagini

15,99RON
Adaugă în coş

Unul dintre cele mai celebre romane semnate Jules Verne, Ocolul Pământului în optzeci de zile spune povestea unui aventurier ce pariază că poate face o expediţie inedită, aşa cum se anunţă din titlu.

Londra, 1872. Phileas Fogg este un nobil burlac care, deşi are o avere însemnată, preferă să trăiască modest. Fogg pare a fi un tip ciudat, căci îşi concediază valetul pentru simplul motiv că acesta nu i-a încălzit suficient de bine apa pentru ras, într-o dimineaţă. Dar acest lucru subliniază, de fapt, rigurozitatea aproape matematică a obiceiurilor sale şi atenţia deosebită pe care o acordă detaliilor.

Într-o zi, îi atrage atenţia un articol ce declară posibilă călătoria în jurul lumii, într-o perioadă de optzeci de zile, datorită deschiderii unui nou tronson de cale ferată, în India. Asta îi trezeşte lui Fogg pofta de aventură, căci pariază pe 20.000 de lire cu prietenii din clubul Reform din care făcea şi el parte că va reuşi să înconjure Pământul în acest termen, de optzeci de zile. Însoţit de noul său valet, francezul Passepartout, Fogg propune un itinerariu şi porneşte cu trenul din Londra la 2 octombrie 1872. Însă expediţia sa nu va fi ocolită de peripeţii...

Romanul Ocolul Pământului în optzeci de zile a fost scris de către Jules Verne într-o perioadă destul de dificilă atât pentru el, cât şi pentru Franţa: în timpul războiului franco-prusac, perioadă în care autorul a fost înrolat în Paza de Coastă.

elefant.ro
(cartea „(20) Ocolul Pamantului in optzeci de zile” de Jules Verne a apărut în librărie la data de 09 iunie, 2010)

Acasă | Căutare | Catalog | Contact | Informaţii | ANPC | Hartă site

Copyright © 2009 cartile-adevarul.com