Carti online anticariat
elefant.ro
Colectii Adevarul Autori cartile Adevarul

(2) Cosmar inainte de Craciun
Tim Burton, Henry Selick

(2) Cosmar inainte de Craciun

Titlu: (2) Cosmar inainte de Craciun

Autor: Tim Burton, Henry Selick

Colecţie: Cele mai bune filme de Crăciun

Editura: Adevarul

Traducerea: -

Număr de pagini: 1 DVD, 73 min.

15,99RON
Adaugă în coş

Al doilea titlu al colecţiei „Cele mai bune filme de Crăciun“ este dat de pelicula Coşmar înainte de Crăciun. În lumea imaginată de regizorul Tim Burton, toate noţiunile despre Crăciun sunt spulberate.

Comedia suprarealistă produsă de vizionarul Tim Burton şi regizată de Henry Selick, Coşmar înainte de Crăciun, deschide o poartă către Halloween Town, localitatea de reşedinţă a vampirilor şi a monştrilor de toate formele şi culorile. Ei sunt vecini cu vrăjitoarele, cu stafiile şi cu vârcolacii.

Jack Skellington (Regele Dovleac) s-a plictisit să petreacă Sărbătorile în acelaşi fel, în fiecare an şi caută noi resurse pentru distracţie. Într-o zi, în timp ce se plimba în pădurea de la marginea oraşului, Jack descoperă o lume cu totul necunoscută, Oraşul Crăciunului. Regele Dovleac îl înlătură imediat pe Moş Crăciun din tabloul sărbătorilor obişnuite şi îi preia rolul. Dar, ceea ce lui i se pare vesel şi amuzant, devine un adevărat vis urât pentru copiii de peste tot din lume, care aşteaptă cadourile la care tânjesc de atâta vreme. În loc de maşinuţe şi de prinţese, ei încep să primească daruri sub formă de cap de mort, gândaci sau păianjeni.

Filmul, un adevărat test de creativitate, a fost nominalizat la Oscar, în 1994, la categoria "cele mai bune efecte vizuale". 100 de oameni au lucrat timp de trei ani pentru a finaliza această producţie, care conţine peste 227 de personaje.

libris.ro
(cartea „(2) Cosmar inainte de Craciun” de Tim Burton, Henry Selick a apărut în librărie la data de 30 noiembrie, 2010)

Acasă | Căutare | Catalog | Contact | Informaţii | ANPC | Hartă site

Copyright © 2009 cartile-adevarul.com