Carti online anticariat
editura-atman.ro/
Colectii Adevarul Autori cartile Adevarul
Adresa de e-mail:


Parola:

(am uitat parola)Client nou?
Creează un cont

14. Flautul fermecat (Mozart)
Wolfgang Amadeus Mozart

14. Flautul fermecat (Mozart)

Titlu: 14. Flautul fermecat (Mozart)

Autor: Wolfgang Amadeus Mozart

Colecţie: Mari spectacole de operă

Editura: Adevarul

Traducerea: -

Număr de pagini: Carte + CD + DVD

24,99RON

Ultima operă compusă de W.A. Mozart (1756-1791), „Flautul fermecat“, este cea de-a paisprezecea apariţie în colecţia „Mari spectacole de operă“.

DVD-ul include o înregistrare din 1978, de la Glyndebourne, cu Orchestra Filarmonică din Londra, cu soprana Felicity Lott şi tenorul Leo Goeke. Pe CD îi putem asculta pe soprana Irmgard Seefried şi pe tenorul Anton Dermota, într-o înregistrare de la Viena din 1950.

Flautul fermecat are un libret scris în limba germană de J.E. Schikaneder, cu o poveste de dragoste dintre personajele Tamino şi Pamina. Libretul a fost conceput după o povestire de August Jacob Liebeskind, sub forma unui „singspiel“ (în care părţile muzicale alternează cu proza).

Premiera operei a avut loc la Viena, la „Burgtheater“, la data de 30 septembrie 1791, sub conducerea muzicală a compozitorului. Wagner a numit Flautul fermecat drept o „chintesenţă a artei, (...) o capodoperă de gen, cu o perfecţiune ce nu a putut fi depăşită şi care, greu, ar mai putea fi atinsă“. Mulţi muzicieni consideră opera Flautul fermecat şi nu „Requiem-ul“ din 1791, drept testament spiritual al lui Mozart.


(Acest titlu a fost adăugat în catalogul nostru la data de 21 decembrie, 2010.)
Recenzii
0 produse
Comanda telefonica librarie

Acasă | Căutare | Catalog | Contul meu | Contact | Informaţii | Hartă site

Copyright © 2019 cartile-adevarul.com