Carti online anticariat
litera.ro
Colectii Adevarul Autori cartile Adevarul

11. Colind de Craciun
Charles Dickens

11. Colind de Craciun

Titlu: 11. Colind de Craciun

Autor: Charles Dickens

Colecţie: Biblioteca Adevărul 101

Editura: Adevarul

Traducerea: Petronela Negoşanu

Număr de pagini: 448

15,99RON
Adaugă în coş

Colind de Crăciun este o carte cu povestiri ale lui Dickens ce cuprinde povestirile „Colind de Crăciun“, „Greierul casei“, „Clopotele“, „Lupta vieţii“, „Omul bântuit şi pactul cu fantoma“.

În 1824, ziarul londonez „Sunday Telegraph“ l-a proclamat pe Charles Dickens (1812 - 1870) drept „omul care a inventat Crăciunul“, întrucât, prin povestirile sale, a reînviat tradiţiile acestei sărbători în familii.

Povestirea Colind de Crăciun îl are în centru pe unchiul Scrooge, un avar cu inima de piatră, miraculos metamorfozat însă de spiritul Crăciunului. Personajul se întâlneşte cu fantomele Crăciunului trecut, ale prezentului şi ale viitorului apropiat, care îl ajută să redevină un om bun. Fantomele îi reamintesc faptul că s-a obişnuit să fie un om morocănos, fără lumină în ochi şi fără bucuria de a trăi clipa şi de a face daruri celor dragi din jurul său. În apropierea Crăciunului, Scrooge îşi dă seama de contrastele personalităţii sale. Actorul Jim Carrey joacă patru roluri diferite în versiunea din 2009 a filmului de animaţie, „O poveste de Crăciun / A Christmas Carol“, regizat de Robert Zemeckis.

Englezii au ajuns să asocieze sărbătoarea Naşterii lui Hristos cu peisajele feerice de iarnă, cu atmosfera caldă din familie descrisă de Dickens. Astfel, unchiul Scrooge a devenit şi unul dintre personajele celebre ale literaturii universale. Cartea este o lecţie de viaţă pentru copii, care sunt învăţaţi să fie omenoşi.

Bătrânul avar şi hrăpăreţ, aspru şi de neclintit, fără pic de compasiune pentru cei din jurul său, arată că, datorită miracolului sărbătorilor, oamenii se pot schimba.

elefant.ro
(cartea „11. Colind de Craciun” de Charles Dickens a apărut în librărie la data de 18 ianuarie, 2011)

Acasă | Căutare | Catalog | Contact | Informaţii | ANPC | Hartă site

Copyright © 2009 cartile-adevarul.com