Carti online anticariat
litera.ro
Colectii Adevarul Autori cartile Adevarul

(11) Cele 500 milioane ale Begumei. Sarpele de mare
Jules Verne

(11) Cele 500 milioane ale Begumei. Sarpele de mare

Titlu: (11) Cele 500 milioane ale Begumei. Sarpele de mare

Autor: Jules Verne

Colecţie: Colecţia Jules Verne

Editura: Adevarul

Traducerea: -

Număr de pagini

15,99RON
Adaugă în coş

Cele 500 milioane ale Begumei

Un francez, doctorul François Sarrasin, şi un german, profesorul Schultze, sunt cei doi moştenitori ai Bégumei Gokool de Ragginahra, provincie din Bengal. Averea este estimată la 525 milioane de franci. În urma acestui fericit eveniment, Sarrasin construieşte un oraş ideal în America, numit Franceville, bazat pe cele mai recente tehnologii. De cealaltă parte, Schultze a ales sa construiască, din oţel, un oraş-fabrică, Stahlstadt. Sarrasin şi Schultze nu sunt prieteni, aşa că invidia se amplifică şi mai mult atunci când se văd stăpânii unei asemenea averi. Mai mult, ginerele lui Sarrasin devine confidentul lui Schultze, plănuind să-i distrugă doctorului opera, oraşul Franceville. Când a fost lansat, în 1879, romanul „500 de milioane ale Begumei” a impresionat prin ideile inovatoare, care, chiar şi pentru secolul al XXI-lea sunt actuale.

Şarpele de mare

Publicat iniţial cu titlul Poveştile lui Jean-Marie Cabidoulin, romanul Şarpele de mare evocă o altă aventură maritimă, specialitatea numărul unu la Jules Verne. Echipajul navei Saint-Enoch pleacă la vânătoare de balene. După un drum foarte lung, ei ajung, în sfârşit, în Marea Ohoţk, dar sunt loviţi de ghinion. În plus, echipajul altui vas, Repton, îi atacă pe cei de pe Saint-Enoch, în timp ce meşterul Cabidoulin anunţă existenţa unui monstru marin supranumit „Şarpele de Mare”. Deşi povestea le pare la început ireală, cei treizeci de viteji care se află pe baleniera Saint-Enoch nu întârzie să se sperie când văd că nava lor începe să fie purtată pe ape de o forţă despre care nu îşi pot da seama dacă aparţine unui val seismic sau unui animal marin uriaş…

elefant.ro
(cartea „(11) Cele 500 milioane ale Begumei. Sarpele de mare” de Jules Verne a apărut în librărie la data de 11 aprilie, 2010)

Acasă | Căutare | Catalog | Contact | Informaţii | ANPC | Hartă site

Copyright © 2009 cartile-adevarul.com