Carti online anticariat
litera.ro
Colectii Adevarul Autori cartile Adevarul

10. National Gallery, Londra

10. National Gallery, Londra

Titlu: 10. National Gallery, Londra

Autor: -

Colecţie: Marile Muzee ale Lumii

Editura: Adevarul

Traducerea: -

Număr de pagini

15,99RON
Adaugă în coş

National Gallery din Londra nu are nevoie de foarte multă reclamă mai ales când această galerie a rămas în istorie ca prima pinacotecă de serviciu public deschisă în lume.

Inaugurată la 10 mai 1824, cea mai mare Galerie de Artă din Regat a impus o nouă viziune: vizitatorul avea dreptul (şi nu permisiunea) de a intra, iar acccesul în muzeu era gratuit, exact aşa cum este şi în prezent. Mai mult, dacă la începutul secolului al XIX-lea multe dintre pinacotecile lumii cereau vizitatorilor lor o “ţinută vestimentară adecvată”, la National Gallery problema nu a fost pusă niciodată aşa.

În prezent, National Gallery găzduieşte o colecţie de pictură ce numără peste 2000 de opere, din secolul al XIII-lea şi până în secolul al XIX-lea. Pentru a vizita toate cele patru încăperi vă trebuie aproximativ două ore şi jumătate. Fiecare cameră cuprinde zeci de tablouri pictate în perioada 1250-1900. La National Gallery puteţi vedea "Floarea Soarelui" de Vincent Van Gogh, dar şi cele mai importante lucrări ale impresioniştilor Manet şi Monet. În spatele Galeriei Naţionale există o altă sală - National Portrait Gallery -, unde pot fi văzute portrete celebre.

cartepedia.ro
(cartea „10. National Gallery, Londra” de a apărut în librărie la data de 22 iunie, 2010)

Acasă | Căutare | Catalog | Contact | Informaţii | ANPC | Hartă site

Copyright © 2009 cartile-adevarul.com