Carti online anticariat
litera.ro
Colectii Adevarul Autori cartile Adevarul

09. Stapanul inelelor, vol. II: Cele Doua Turnuri
J.R.R. Tolkien

09. Stapanul inelelor, vol. II: Cele Doua Turnuri

Titlu: 09. Stapanul inelelor, vol. II: Cele Doua Turnuri

Autor: J.R.R. Tolkien

Colecţie: Biblioteca Adevărul 101

Editura: Adevarul

Traducerea: -

Număr de pagini: 448

15,99RON
Adaugă în coş

Al doilea volum al trilogiei „Stăpânul inelelor“ se intitulează Cele două turnuri. Considerată de milioanele de cititori din întreaga lume drept cea mai mare carte de aventuri scrisă vreodată, trilogia lui J.R.R. Tolkien descrie lupta pentru posesia unui inel periculos.

Romancierul britanic născut în Africa de Sud, John Ronald Reuel Tolkin (1892-1973), a ajuns renumit datorită trilogiei epice fantastice „Stăpânul inelelor“. J.R.R. Tolkien, care a fost profesor de engleză la Universitatea Oxford, a publicat cele trei cărţi între 1954 şi 1956. Trilogia „Stăpânul inelelor“ este formată din „Frăţia Inelului“ („The Fellowship of the Ring“), „Cele două turnuri“ („The Two Towers“) şi „Întoarcerea regelui“ („The Return of the King“).

În anii '60, popularitatea trilogiei în rândul tinerilor a transformat-o într-un adevărat fenomen sociocultural. Cu acţiunea plasată în trecutul mitologic, personajele poartă o luptă cruntă între regatul binelui şi al răului, pentru a deţine un inel magic, care controlează echilibrul puterii în lume.

Istoria începe cu mii de ani înainte de povestea inelului, când Lordul Întunecat Sauron a creat în secret acest instument magic, pentru a-i controla pe ceilalţi purtători ai inelelor puterii. El a pornit un război de-a lungul căruia a obţinut şaisprezece inele ale puterii şi le-a distribuit oamenilor (nouă) şi gnomilor (şapte); cei nouă oameni purtători ai inelelor au fost corupţi în timp de către magia inelelor şi au devenit Nazgûli, cei mai de temut supuşi ai lui Sauron. Acesta a eşuat în încercarea de a captura ultimele trei inele, care au rămas în posesia elfilor.

Cel de-al doilea volum, Cele două turnuri, este împărţit în două poveşti paralele, câte una în fiecare carte. Cartea a III-a detaliază aventurile membrilor Frăţiei rămaşi în viaţă, care ajută regatul numit Rohan în lupta sa împotriva forţelor răului.

În drumurile lor, partenerii frăţiei au parte de întâmplări inimaginabile şi sunt martorii puterii nebănuite a diverselor forţe ale naturii. Primul film din trilogie, „Stăpânul inelelor: Frăţia inelului“, a fost lansat în 19 decembrie 2001 şi a realizat peste 860 de milioane de dolari în întreaga lume. Filmul a fost nominalizat la 13 premii Oscar, mai mult decât oricare producţie lansată în acel an, şi a câştigat patru premii Oscar, incluzând premiul pentru „cele mai bune efecte vizuale“. „Stăpânul inelelor: Cele două turnuri“, filmul central al regizorului Peter Jackson din trilogie, a avut premiera la 18 decembrie 2002. Scenariul a fost scris de Fran Walsh, Philippa Boyens, Stephen Sinclair şi Peter Jackson, după clasica trilogie a lui J.R.R. Tolkien.

„Stăpânul inelelor: Cele două turnuri“ a avut două premii şi patru nominalizări la Oscar, două nominalizări la Globul de Aur, o nominalizare la Bafta în 2003. În film apar noi personaje, precum Gollum, cu un rol esenţial în lupta pentru distrugerea inelului. Filmul începe pe dealurile din Emyn Muil, unde hobbitul rătăcit Frodo (Elijah Wood) şi Sam (Sean Astin) descoperă că au fost urmăriţi de misteriosul Gollum (Andy Serkis). Gollum promite să-i conducă la Porţile Negre din Mordor, dacă va fi eliberat. Împreună, ei vor trebui să înfrunte puternicele forţe ale celor Două Turnuri, aflate între Turnul Orthanc din Isengard, unde coruptul vrăjitor Saruman a ridicat o armată puternică de 10.000 de combatanţi şi o fortăreaţă aflată pe pământul întunecat al Mordorului.

Lucrul la trilogia „Stăpânul inelelor“ a durat cu întreruperi din 1936 până în 1949, o perioadă cu multe obligaţii, cu „multe alte interese de cercetător şi de profesor“, care l-au absorbit adesea pe J.R.R. Tolkien. Amânarea a fost pricinuită, de asemenea, de izbucnirea războiului în 1939. „În ciuda întunericului din următorii cinci ani, am constatat că povestea nu mai putea fi pe de-a-ntregul abandonată şi m-am târât mai departe, mai ales noaptea“, povestea scriitorul J.R.R. Tolkien.

elefant.ro
(cartea „09. Stapanul inelelor, vol. II: Cele Doua Turnuri” de J.R.R. Tolkien a apărut în librărie la data de 11 decembrie, 2010)

Acasă | Căutare | Catalog | Contact | Informaţii | ANPC | Hartă site

Copyright © 2009 cartile-adevarul.com