Carti online anticariat
litera.ro
Colectii Adevarul Autori cartile Adevarul

07. Muzeul de Istorie a Artei, Viena

07. Muzeul de Istorie a Artei, Viena

Titlu: 07. Muzeul de Istorie a Artei, Viena

Autor: -

Colecţie: Marile Muzee ale Lumii

Editura: Adevarul

Traducerea: -

Număr de pagini

15,99RON
Adaugă în coş

În capitala Austriei se află unul dintre cele mai bogate muzee de artă din lume: Muzeul de Istorie a Artei din Viena. Istoria colecţiei gazduite de Palatul Artelor din Viena a început în 1358.

Etajul I al clădirii este dedicat colecţiei de artă clasică, colecţiei de sculptură şi artă decorativă şi colecţiei de artă egipteană şi orientală. Capodoperele picturii germane, flamande, italiene, franceze şi spaniole pot fi admirate în galeria situată la al doilea nivel al edificiului. Pe lângă informaţii practice despre muzeu, albumul publicat de Editura Adevărul cuprinde poveştile unor capodopere ale artei universale, printre care „Fecioara cu Pruncul“ de Albrecht Dürer, „Drumul spre Golgota“ de Hieronymus Bosch, „Turnul Babel“ de Pieter Bruegel cel Bătrân, „Vara“ de Giuseppe Archimboldo si „Autoportret în oglindă convexă“ de Parmigianino.

Acesta din urmă, realizat în 1523-1524, o lucrare ce dorea să meargă dincolo de convenţiile epocii, a fost tabloul cu care tânărul Parmigianino s-a prezentat, sfidător, în faţa Papei Clement al VII-lea, pentru a-şi dovedi talentul.

De-a lungul secolelor, acest Palat al Artelor din centrul Vienei a devenit un simbol al preocupării culturii austriece pentru obiecte de artă din toate colţurile lumii.

Albumele din Colecţia "Marile Muzee ale Lumii" sunt editate în condiţii grafice excelente şi cuprind reproduceri de calitate ale capodoperelor universale. Volumele cuprind un istoric detaliat al fiecarui muzeu precum şi alte informaţii practice (program de funcţionare, servicii oferite, mijloace de transport, planul interior al clădirii).

elefant.ro
(cartea „07. Muzeul de Istorie a Artei, Viena” de a apărut în librărie la data de 10 iunie, 2010)

Acasă | Căutare | Catalog | Contact | Informaţii | ANPC | Hartă site

Copyright © 2009 cartile-adevarul.com