Carti online anticariat
litera.ro
Colectii Adevarul Autori cartile Adevarul

06. Villette, vol. 1
Charlotte Bronte

06. Villette, vol. 1

Titlu: 06. Villette, vol. 1

Autor: Charlotte Bronte

Colecţie: Surorile Bronte

Editura: Adevarul

Traducerea: Lucian Popa

Număr de pagini: 416

15,99RON
Adaugă în coş

Acest al doilea roman al lui Charlotte Brontë, Vilette, inspirat în mare măsură din primul, intitulat 'The Professor', care nu s-a bucurat de succes, o are ca protagonistă pe Lucy Snowe, un personaj devenit celebru în literatură.

Scriitoarea urmăreşte cu atenţie traiectoria în viaţă a acestei fete, la început de doar 14 ani, când începe să nutrească un sentiment profund pentru Graham, fiul doamnei Bretton.

După un timp şi mai multe ezitări, Lucy este angajată ca damă de companie a domnişoarei Marchmont, o femeie în vârstă, suferindă de reumatism cronic. În curând, tânăra fată se obişnuieşte cu viaţa tihnită pe care o duce alături de stăpâna ei. Însă domnişoara Marchmont se însănătoşeşte ca prin minune, redobândindu-şi pofta de viaţă, dar pentru scurt timp, căci, a doua zi dimineaţă, Lucy o găseşte în pat fără suflare.

În următorii ani, Lucy este nevoită să-şi caute un nou serviciu şi pleacă în Franţa cu această speranţă şi chiar găseşte de lucru în oraşul Villette, ajunge învăţătoare la pensionul doamnei Beck, unde se simte foarte bine.

elefant.ro
(cartea „06. Villette, vol. 1” de Charlotte Bronte a apărut în librărie la data de 25 aprilie, 2012)

Acasă | Căutare | Catalog | Contact | Informaţii | ANPC | Hartă site

Copyright © 2009 cartile-adevarul.com