Carti online anticariat
editura-atman.ro/
Colectii Adevarul Autori cartile Adevarul
Adresa de e-mail:


Parola:

(am uitat parola)Client nou?
Creează un cont

06. National Gallery of Art, Washington

06. National Gallery of Art, Washington

Titlu: 06. National Gallery of Art, Washington

Autor: -

Colecţie: Marile Muzee ale Lumii

Editura: Adevarul

Traducerea: -

Număr de pagini

15,99RON

Albumul National Gallery of Art - Washington este al şaselea volum din colecţia „Marile Muzee ale Lumii“.

Cea mai bogată colecţie de pictură veche din Statele Unite se află la muzeul modern din Parcul National Mall, Washington. National Gallery of Art este închisă doar două zile pe an, de Crăciun şi pe 1 ianuarie, iar accesul este gratuit. O facilitate inedită o constituie vizitele cu ghid organizate pentru nevăzători.

Colecţia aflată în proprietatea National Gallery of Art cuprinde, pe de o parte, lucrări semnate de marii maeştri ai artei şi, pe de altă parte, tablouri realizate de artişti mai puţin cunoscuţi, aparţinând şcolilor minore din istoria artei.

Valoroasa colecţie a lui Andrew Mellon (director al Mellon National Bank, apoi secretar în Ministerul de Finanţe şi ambasador la Londra), donată guvernului american, cuprinde douăzeci şi una de capodopere preluate de la celebrul muzeu Ermitaj din Sankt Petersburg.

Datorită acestei achiziţii din 1930-1931, în colecţia naţională americană se regăsesc acum „Sfântul Gheorghe şi balaurul“ de Rafael, „Ginevra de Benci“, singura pictură a lui Leonardo din muzeele americane, „Buna Vestire“ a lui Van Eyck, „Adoraţia magilor“ de Botticelli, alături de tablouri de Tiziano şi Rembrandt.

Albumul în curs de apariţie la Editura Adevărul prezintă câteva dintre lucrările cele mai valoroase ale acestei colecţii, printre care şi lucrările semnate de artiştii cei mai influenţi ai secolelor XIX-XX: Monet, Manet, Van Gogh, Renoir, Degas, Cézanne, Matisse.


(Acest titlu a fost adăugat în catalogul nostru la data de 09 iunie, 2010.)
Recenzii
0 produse
Comanda telefonica librarie

Acasă | Căutare | Catalog | Contul meu | Contact | Informaţii | Hartă site

Copyright © 2019 cartile-adevarul.com