Carti online anticariat
litera.ro
Colectii Adevarul Autori cartile Adevarul

04. Galeria Nationala de Pictura, Berlin

04. Galeria Nationala de Pictura, Berlin

Titlu: 04. Galeria Nationala de Pictura, Berlin

Autor: -

Colecţie: Marile Muzee ale Lumii

Editura: Adevarul

Traducerea: -

Număr de pagini: 160

15,99RON
Adaugă în coş

Al patrulea volum al colecţiei „Marile muzee ale lumii“ este dedicat Galeriei Naţionale de Pictură din Berlin.

Lucrările pictorilor Velázquez, Rembrandt, Bruegel cel Bătrân, Tintoretto şi Mantegna pot fi văzute în palatul ridicat în centrul Kunstforum din Berlin.

Clădirea găzduieşte 1.300 de lucrări, presărate pe un traseu de aproape doi kilometri. Albumul cuprinde reproduceri de calitate ale capodoperelor, dar şi informaţii utile (program de funcţionare, servicii, mijloace de transport), destinate celor care vor să ajungă la faţa locului.

Muzeul este adăpostit de palatul ridicat în centrul Kunstforum din Berlin de arhitecţii Heinz Hilmer şi Christoph Sattler.

Aproape 1.600 de artefacte au rămas pe dinafară. Explicaţia este că, atunci când a fost creat proiectul muzeului (propus în anii '60 - '70 şi pus în practică în 1986), nimeni nu a luat în considerare posibilitatea unui eveniment crucial precum căderea Zidului Berlinului din 1989. Aşa că palatul proiectat în 1986 doar pentru nucleul de la Dahlem a trebuit să găzduiască şi operele expuse în Bode Museum. Astfel au ajuns să şi dispute popularitatea lucrări de Giotto, Masaccio, Velázquez, Rembrandt şi de Bruegel cel Bătrân.

elefant.ro
(cartea „04. Galeria Nationala de Pictura, Berlin” de a apărut în librărie la data de 19 mai, 2010)

Acasă | Căutare | Catalog | Contact | Informaţii | ANPC | Hartă site

Copyright © 2009 cartile-adevarul.com