Carti online anticariat
litera.ro
Colectii Adevarul Autori cartile Adevarul

01. Notre Dame de Paris
Victor Hugo

01. Notre Dame de Paris

Titlu: 01. Notre Dame de Paris

Autor: Victor Hugo

Colecţie: Biblioteca Adevărul

Editura: Adevarul

Traducerea: -

Număr de pagini

13,99RON
Adaugă în coş

“Notre Dame de Paris” este povestea unei tinere prostituate, Esmeralda, care-şi exercită meseria în faţa catedralei Notre Dame. Încălcând jurămintele sfinte, arhidiaconul se îndrăgosteşte de ea şi încearcă să o seducă. Este salvată de clopotarul catedralei, diformul Quasimodo, este urmărită de poliţie şi condamnată la moarte.

Acelaşi Quasimodo o răpeşte din mâinile călăului şi o ascunde în biserică. Trădată de toată lumea, tânăra este, în final, executată, în momentul în care reuşise să-şi găsească mama.

Posteritatea “Cocoşatului de la Notre Dame”

Povestea simplă şi emoţionantă a cunoscut o posteritate impresionantă. Sub titlul “Esmeralda” sau “Cocoşatul de la Notre Dame”, a fost ecranizată de nenumărate ori, de la filmul mut din 1905, la musicalul “Notre Dame de Paris” din 1999. Actori celebri au dat viaţă personajelor principale. Gina Lollobrigida, Lesley-Anne Down, Aka Noa au fost Esmeralda, iar în rolul lui Quasimodo s-au perindat Anthony Quinn sau Anthony Hopkins.

Povestea lui Hugo a fost repovestită în cele două opere “Esmeralda”, pe muzica compusă de Dargomyzhsky, respectiv Arthur Goring Thomas, în filmul Disney adaptat în manieră “Gothic”, în musicalul rock prezentat în 1998 la Seattle pe muzica lui C. Rainez Lewis.

Potrivit datelor din Guinness Book of Records, un alt musical, canadiano-francez, din acelaşi an inspirat de „Notre Dame de Paris”, pe muzica lui Riccardo Cocciante, a fost cel mai popular exemplar al genului din toate timpurile.

cartepedia.ro
(cartea „01. Notre Dame de Paris” de Victor Hugo a apărut în librărie la data de 13 noiembrie, 2008)

Acasă | Căutare | Catalog | Contact | Informaţii | ANPC | Hartă site

Copyright © 2009 cartile-adevarul.com