Carti online anticariat
litera.ro
Colectii Adevarul Autori cartile Adevarul

01. Muzeul Ermitaj, Sankt Petersburg
Marco Carminati

01. Muzeul Ermitaj, Sankt Petersburg

Titlu: 01. Muzeul Ermitaj, Sankt Petersburg

Autor: Marco Carminati

Colecţie: Marile Muzee ale Lumii

Editura: Adevarul

Traducerea: -

Număr de pagini

15,99RON
Adaugă în coş

Primul album al colecţiei Marile Muzee ale Lumii, Muzeul Ermitaj, va fi tipărit în ediţie limitată, de doar 240.000 de exemplare.

În paginile lui veţi descoperi povestea celebrei instituţii înfiinţate, la mijlocul secolului al XVIII-lea, de ţarina Ecaterina cea Mare. Reşedinţa retrasă pe care şi-a dorit-o aceasta a devenit, cu timpul, un adevărat palat al artei. În ele s-au strâns capodopere ale marilor maeştri din toate timpurile: Leonardo da Vinci, Michelangelor, Rafael, Veronese, Rembrandt, Canaletto, Fragonard, Renoir, Gauguin, Cézanne, Picasso.

Cele peste 2 milioane de lucrări aflate în proprietatea Muzeului Ermitaj reprezintă o parte a “moştenirii” ramase Rusiei după ce Stalin, de exemplu, le-a vândut americanilor, pe ascuns, numeroase capodopere impresioniste. Pe de altă parte, instituţia a reuşit să scape de unele vitregii ale istoriei. În timpul ocupării naziste a Sankt Petersburgului, devenit Leningrad, tablourile au fost scoase din muzeu şi ascunse. Iar elevilor care veneau în vizită, ghizii le arătau ramele goale, prezentându-le istoria picturilor absente, adăpostite în locuri mai sigure. A fost o dovadă, susţine Marco Carminati în prefaţa albumului, că „arta putea încuraja şi ajuta la depăşirea ororilor războiului“.

elefant.ro
(cartea „01. Muzeul Ermitaj, Sankt Petersburg” de Marco Carminati a apărut în librărie la data de 20 aprilie, 2010)

Acasă | Căutare | Catalog | Contact | Informaţii | ANPC | Hartă site

Copyright © 2009 cartile-adevarul.com